keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Spelttijuusto-sarvet

Tykkään leipomisesta. Se on rauhoittavaa ja terapeuttista puuhaa, jolla saa vielä aikaiseksi jotain kaikkia ilahduttavaa. Useimmiten leivon sämpylöitä tai jotain makeita herkkuja. 

Viime syntymäpäivilleni kuitenkin halusin leipoa jotain helppoa suolaista ja löysin grahamsarvien reseptin, jota muokkasin sen mukaan mitä kaapista löytyi. Spelttijauhoilla saa höttösarviin vähän rakennetta ja ravitsevuutta. Tämä ohje on siitäkin mukava, että nämä sarvet syntyvät todella nopeasti ja ainakin omasta kaapista löytyy yleensä kaikki reseptiin tarvittavat ainekset. 

Suosittelen valmistamaan näitä vaikka iltapalaksi tai lounaalle salaatin tai keiton kaveriksi!


3dl vehnäjauhoja
2dl spelttijauhoja
1dl juustoraastetta
1tl soodaa/leivinjauhetta
1/2tl suolaa
2dl kermaviiliä/piimää/jogurttia
2rkl öljyä

Voiteluun:
1 kananmuna

Lisäksi:
juustoraastetta
seesaminsiemeniä

Sekoita kuivat aineet (myös juustoraaste) kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ympyröiksi. Jaa kumpikin ympyrä kahdeksaan osaan. Laita ylimääräistä juustoraastetta leveään päähän ja rullaa taikinapalat sarviksi. Nosta sarvet leivinpaperilla päälystetylle pellille, voitele ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225C noin 10-12 minuuttia.

Nauti!


2 kommenttia:

  1. Voiko spelttipitsapohjan tehdä tuolla taikinan ohjeella?

    VastaaPoista
  2. http://www.inhimillinenturhamaisuus.com/2014/07/rapea-ja-maukas-spelttipizza-seka.html

    Tuolta löytyy se pizzapohja resepti :)

    VastaaPoista