maanantai 9. helmikuuta 2015

Kasviscurry


Ah, ruoka. Rakastan kokkaamista ja tykkään erityisesti tehdä hyvää ja maistuvaa kasviruokaa. Sen jälkeen, kun aloin viilaamaan ruokavaliotani terveellisempään suuntaan, ovat kasvisruoat olleen iso osa arkeani. 

Koetan syödä kasviksia ja hedelmiä mahdollisimman monipuolisesti, jotta saan kaikki parhaat vitamiinit suoraan ravinnostani. Syön vähintään puolikiloa kasviksia päivässä, yleensä vielä enemmän. Ne sujahtavat helposti ruokavalioon kun syö monipuolisesti aamupalalla hedelmiä, välipalalla leivän päällä kasviksia, lounaalla ja päivällisellä runsaasti vihanneksia ja juureksia ruoissa ja iltapalalla marjoja jogurtin kanssa. 

Tässä yksi mainio resepti, joka sopii kasvissyöjälle, mutta mitä on helppo muokata myös lihaisampaan suuntaan. Toisaalta ohjeeseen sopisivat varmasti loistavasti myös kikherneet tai vaikka punaiset linssit. 


4-6 hengelle

1 sipuli, silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl kurkumaa
1 1/2 tl juustokuminaa
1 1/2 tl currya
1 1/2 tl chiliä
1 tl kanelia
2.5 dl kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
2 rkl kasvisfondia
1/2 kukkakaalia, pieniksi kukinnoiksi leikattuina
1 kesäkurpitsa, puoliympyröinä
1 punainen paprika, isoina palasina
2 palsternakkaa, isoina palasina
öljyä

Lisäksi:
3-4 dl keitettyä riisiä

Kuullata öljyssä sipuleita kunnes ne pehmenevät. Lisää inkivääri ja anna lämmetä. Lisää tomaattipyree ja mausteet, sekoita huolella. Lisää kookosmaito, kasvisliemi sekä -fondi. Lisää myös kaikki vihannekset ja anna hautua kannen alla kunnes vihannekset kypsyvät, mutta jäävät vielä hieman rapsakoiksi. Keitä samalla riisi ohjeen mukaan ja tarjoile yhdessä curryn kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti