perjantai 4. heinäkuuta 2014

Something new

Kesä on jo pitkällä, vaikkei säiden puolesta siltä ole vielä pahemmin tuntunut. Tämän viikonlopun sää-ennuste onneksi tuo vähän toivoa paremmista keleistä ja ehkä jo pääsemme nauttimaan kylmää juomaa terassille! Oma kesäni on sujunut lomailun merkeissä, olen käynyt mökillä, urheillut, saanut kotini varsin siistiin kuntoon ja katsonut tietysti jalkapalloa!

Tämä kuu tuo toivottavasti samanlaisia mukavia juttuja tullessaan ja jos vielä saataisiin hellettä niin kyllä kelpaisi makoilla laiturilla taas parin viikon päästä. Serkun häät on myös tulossa tuossa parin viikon päästä, ja niiden johdosta alkukesäni menikin kaasonmekkoja ommellessa. Nyt pitäisi vielä ommella siskolle mekko ko. tilaisuuteen ja keksiä mitä ihmettä minä pukusin päälleni...

Tilasin tuossa hetki sitten yoox:ilta muutaman vaatteen ja vaikka näistä hurjasti tykkäänkin, niin nämä eivät tuohon juhlamekko pulmaan oikein tuo ratkaisua ;)Le Mont St Michelin takki sininen takki on tosi hauskannäköinen. Se on lyhyempää mallia, mutta kun alle sujauttaa neulepuseron, niin sillä varmasti tarkenee niin syksyllä kuin keväälläkin! Takissa on paljon kivoja ja kauniisti tehtyjä yksityiskohtia, suuret taskut, iso huppu ja nyörikuja takin helmassa. Olenkin vähän kaipaillut uutta tulokasta takkivalikoimaani, joka tuntuu lähinnä koostuvan talvitakeista ja yhdestä melko revitynnäköisesti trenssistä... Tämä tulee siis käyttää syksyllä kun astelen taas koulunpenkille. Kouluun täytyisi tietenkin hommata uusi reppu, penaali ja vihkot, että on sitten valmiina uuden opin tiellä ;)

Takki on ohutta puuvillaa ja se on vuoritettu sinapinkeltaisella puuvillalla. Tykkään takin rennosta lookista, se ei ole virallisen näköinen, vaan tämä päällä voisi nähdä itsensä myös samoilemassa metsässä etsimässä mustikan raakileita. Takki on ranskalaisen kokotaulukon mukaan kokoa 38, italialaisen kokotaulukon mukaan (minkä mukaan myös takin tilasin) kokoa 42. Käytän yläosissa yleensä kokoa M, joskus L. Mutta aika kivasti sattui tämän tilauksen koot ihan nappiin!


Toinen tilaukseni oli tämä ihana pinkki neulepusero. Neule tilanteeni on jo pitkään ollut kovin retuperällä ja nyt kun tämän ihanaisen näin alennuksessa, niin piti klikata se ostoskoriin ja sielä kotia. Tässä otin koon L, koska jäljellä oli enää kokoja S ja L, mutta tässä L on oikein sopiva, ei liian piukka vaan mukava päällä.Neuleessa on kivana yksityiskohtana musta metallivetoketju selässä. Se tuo muuten kovin tavalliseen neuleeseen vähän särmää. Tosin tuo herkullinen väri sai minut jo vakuuttuneeksi ennen kuin edes huomasin vetoketjua. :)


Näillä vaatteilla täytyykin sitten pärjäillä aikalailla loppuvuosi, sillä opiskelujen alkaessa matti muuttaa kukkarooni vuodeksi kun pitää yrittää pärjäillä opintotuella, jos en löydä töitä koulun ohelle.

Mutta onneksi ompeluhuoneessa on laatikkokaupalla kankaita, joista saa tehtyä kauniita vaatteita! (joskaan siellä ei ole kovin syksyisiä tai talvisia kankaita, mutta ensi kesänä on varmasti mukava arsenaali hellevaatteita). Pari kivaa puseroa olenkin jo ehtinyt ommella, ennen kuin tulevat viikon täyttyvät siskon ja kaverin mekoista ja isän villakangastakin ompeluista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti